Home Prasitori porumb Prasitori porumb
Prasitori porumb PDF Imprimare Email
Prasitori porumb
Scris de adrian86   
Joi, 10 Martie 2011 06:22
Prasitorile de porumb sunt utilaje agricole folosite pentru culturile de porumb. Deorarece acestea ocupa o suprafata foarte insemnata in totalul suprafetelor cultivate de pe teriritoriul tarii noastre, prasitoarele de porumb reprezinta unul dintre utilajele cel mai des intalnite in cadrul unei ferme.

Prasitorile de porumb au fost folosite cu multi ani in urma pentru inlaturarea buuruienilor de pe culturile cu porumb. Aceste utilaje erau pana nu demult tractate de animale precum, cai si boi. Piesa lor principala era o lama din otel care ara pamantul, dar la o adancime nu foarte mare. Aceasta operatiune trebuia facuta cu grija deoarece puteau fi afectate culturile de porumb.

Pe masura ce tehnologia a avansaat la fel au facut si prasitoarele de porumb. In prezent prasitorile de porumb sunt trase de un tractor care a re o putere de cel putin 15-20 de cai. Sarcina este efectuata mult mai usor datoita tehnologgizarii echipamentelor. De asemenea si eficienta acestora s-a imbunatati, iar timpul necesar unei operatiuni s-a micsorat considerabil.

Cu toate acestea insa in prezent mai exista si unele zone in care mai intalnim prasitoare de porumb trase de animale, in special din zonele mai sarace de pe glob sau in tarile mai putin dezovoltate. Insa toata luma a inteles rolul important pe care prasitoarele de porumb il au in dezvoltarea culturilor.

Exista numerosi furnizori de prasitori de porumb. Ofertele acestora le putem gasi pe internet sau in magazinele locale de utilaje agrcole la preturi destul de convenabile. Exista si prasitori de porumb mai scumpe, altele mai ieftine in functie de caracteristicile pe care le efectueaza. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va interesati cu privire la ce prasitoare de porumb iti trebuie si cat sunteti dispus sa cheltuiti pentru a achizitiona una.
 

Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com